پاخرچنگي هاي قبيله وادوما
پاخرچنگي هاي قبيله وادوما
پاخرچنگي هاي قبيله وادوما
نويسنده: سامرا قلي زاده
افراد اين قبيله به بيماري اسرارآميزي مبتلاشده اند؛بيماري اي که باعث شده پاهايشان از شکل طبيعي خارج شود
وادوما اسم يکي از قبيله هاي عجيب در غرب زيمبابوه است که مردان آن به خاطر داشتن پاهايي شبيه به پنجه هاي خرچنگ به «مردان پاخرچنگي» و يا «پاشترمرغي» مشهور شده اند. از هر چهار مرد اين قبيله قطعا يک نفرشان به اين بيماري خاص ژنتيکي مبتلا مي شود؛ بيماري اي که باعث مي شود انگشت و کف پاهاي آنها مثل خرچنگ به سمت داخل کشيده شود.
کشف پاخرچنگي ها
آغاز تحقيقات
اين محققان بعد از رسيدن به قبيله وادوما، آزمايش هاي زيادي روي مردان اين قبيله انجام دادند؛ نتيجه اين آزمايشان نشان مي داد که بيشتر مردان وادومايي به يک نوع بيماري خاص مبتلا هستند؛ بيماري اي به اسم سندروم ژنتيکي «اکتروداکتيلي» يا «سندروم پنجه خرچنگي».
اين سندروم علاه بر پا مي تواند دست ها را هم تحت تاثير قرار دهد. البته در باره قبيله پاخرچنگي ها، سندروم اکتروداکتيلي فقط در پاهاي مردان بروز کرده و آنها سه انگشت وسطي پاهايشان را ندارند و با انگشت شصت پا و انگشت کوچک که به درون کشيده شده قدم برمي دارند. وقتي نوع بيماري مردمان عجيب قبيله وادوما مشخص شد، سوال ديگري در ذهن دانشمندان به وجود آمد؛ اينکه چه عاملي باعث شده چنين سندرومي در اين قبيله شايع شود؟! آنها همه اعضاي قبيله- مردها، زن ها و بچه ها- را مورد آزمايش قرار دادند و در نتيجه مشخص شد که ژن غالب اين سندروم از طرف دختران اين قبيله نسل به نسل گشته و بيماري در نوزادان پسر ظاهر شده است!
حالا نوبت اين بود که دانشمندان قدم بعدي را بردارند و توضيحي براي وجود ژن غالب در دختران قبيله و ظهور آن در نوزادان پسر پيدا کنند. آنها بعد از تحقيقات زياد متوجه شدند که وجود چنين بيماري اي ريشه در رسم و رسومات کهن قبيله اي دارد چرا که در اين قبيله هيچ پسر و دختري حق ازدواج با افراد قبيله ديگر را ندارند و حتما بايد از درون قبيله خودشان همسر انتخاب کنند؛ همين موضوع باعث شده که اين بيماري نسل به نسل در اين قبيله منتقل شود.
هر چند که جنگ هاي زيادي براي از بين بردن اين رسم در سالهاي گذشته انجام شده است اما تمامي آنها بي نتيجه مانده و هنوز هم اگر پسري بخواهد از قبيله ديگر دختري را به همسري خود انتخاب کند طبق قانون قبيله وادوما محاکمه خواهد شد. دختران هم سرنوشت بهتري ندارند و بايد با شخصي ازدواج کنند که خانواده شان براي آنها در نظر گرفته و قطعا اين فرد، يک مرد بيگانه، يعني مردي از قبيله ديگر نيست!
نکته جالب اينجاست که اهالي اين قبيله، با اينکه در مشاوره هاي پزشکي با کارشناسان به راز پاخرچنگي بودنشان پي بردند اما حاضر نشدند که پا روي آداب، رسوم و سنت هاي قديمي شان بگذارند و در نتيجه حتي در اين مدتي که قبيله کشف شده هم به تعداد مردان پاخرچنگي اين قبيله اضافه شده است!
با اين حال بيماري عجيب مردان وادوما، باعث نشده که افراد اين جزيره از انجام کارهاي روزانه و گذراندن زندگي عاجز باشند. کاشناساني که از اين قبيله بازديد کرده اند مي گويند مرداني که دچار اين سندروم هستند نسبت به افراد عادي اين قبيله سريع تر از نواحي کوهستاني بالا مي روند و تا ارتفاع زيادي هم قادر به پريدن هستند. آنها مثل بقيه مردان قبيله که پاهايي عادي دارند، ماهيگيري، جمع آوري عسل و ميوه هاي وحشي روزگار مي گذرانند. افراد قبيله وادوما خانه هايشان را از ني و چوب نازک درختان درست مي کنند.
با تمام اين تفاسر وجود اين بيماري نادر بين مردان قبله وادوما، باعث شده تا آنها دورافتاده ترين نقطه قاره آفريقا و غرب زيمبابوه يعني جايي مثل دره رودخانه زامبيزي را براي زندگي انتخاب کنند و به اين ترتيب تا جايي که مي توانند از اجتماع و مردم فاصله بگيرند.
منبع:مجله همشهزي سرنخ،شماره
/م
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}